Edirneli Gençler TEKNOFEST'e Katıldı

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlik merkezinden 840 gönüllü genç, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katıldı.

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki yeni havalimanının ev sahipliği yaptığı Türkiye'nin ilk teknoloji festivaline 42 ilden 10 bin gencin katılımı sağlandı.

İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki festivale katılan gençler, TEKNOFEST İstanbul kapsamında ayrıca teknoloji yarışmalarının yanı sıra Solo Türk ve Türk Yıldızlarının gösterileri, Dünya Drone Şampiyonası, Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Hack İstanbul 2018, THY Seyahat Hackatonu, havacılık gösterileri, seminerler, sergiler, rüzgar tüneli ve planetaryum, teknoloji ve eğitim atölyeleri, konserler ve aktiviteleri izledi.

TEKNOFEST süresince özellikle ziyaretçilere yönelik 3D yazıcılar içeren teknoloji atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlenirken, ayrıca festivalde ziyaretçiler için her akşam farklı bir konser verildi.

Kaynak: AA