AK Parti Aydın Milletvekili Yavuz, Söke'de

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Söke Organize Sanayi Bölgesindeki kağıt ve balık yemi fabrikalarında incelemelerde bulundu.

Söke'deki ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavuz, Sökeliler'den son zamanlarda organize sanayi bölgesi ile ilgili şikayetler aldıklarını söyledi.

Yavuz, çiftçilerin kağıt fabrikası nedeniyle su sıkıntısı yaşayacakları gibi bir öngörülerinin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Biz yerinde gördük, ÇED raporlarını inceledik. Burada 22 bin ton kağıt fabrikasında su kullanılıyor. Bu 22 bin tonun 11 bin tonu sistemin içinde kalıyor, hiçbir zaman kayba uğramıyor. Geri kalan 11 bin ton da temizlenerek kanala ve dolayısıyla Menderes'e bırakılmış oluyor. Bu suyun normal akarsudan çok daha temiz olduğu ile ilgili analizler yapılmış durumda. Bununla ilgili bir sıkıntı görülmüyor, bir kayıp yok ortada. Burada yalnızca bir iletişim eksikliğimiz var."

Kağıt fabrikasının tamamlanması halinde yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlayacağını bildiren Yavuz, "Aşağı yukarı 400-500 milyon dolarlık bir yatırım, bu fabrika yılda 300 milyon dolar ödeyerek aldığımız kağıdı burada üretmemizi sağlayacak. Artı ihracatımızı sağlayacak bir fabrika. Tamamıyla bittiğinde de 600 kişilik bir istihdam sağlayacak. Bunlara baktığınızda bu fabrika çok değerli bir fabrika, sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

Yavuz, balık yemi fabrikasından gelen kokuyla ilgili şikayetlerin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Zaman zaman ben de duyuyorum bu kokuyu. Biliyorsunuz 2 balık yemi fabrikamız var. Bunlar yağı da kendileri yaptığı için koku oluşmakta. Bir fabrikamız havalandırmasını yapmış, öbür fabrikada daha ozon parçalayıcıları kurmamış. Bu sebeple bu kokular yayılmakta. Kendilerine de ifade ettik, evet faydalı bir fabrika olabilir ancak vatandaşımızın da bu kokuyu çekme gibi bir durumu yok. Onlar da ifade ettiler makinalarını almışlar, sanıyorum önümüzdeki hafta içinde kurup kokuyu giderecekler."

Yavuz daha sonra ilçedeki gar projesi ve hizmete yeni açılan Kredi Yurtlar Kurumuna ait kız yurdunda incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA