Muhaliflerden Ve Aşiretlerden Soçi Mutabakatına Destek

Suriye’nin İdlib kentinde bir araya gelen muhalif grupların temsilcileri ve aşiret liderleri, Soçi mutabakatına destel verdi.

Muhaliflerden Ve Aşiretlerden Soçi Mutabakatına Destek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında geçtiğimiz hafta Rusya’nın Soçi kentinde yapılan İdlib mutabakatıyla ilgili, bugün İdlib yerel meclis binasında muhalif gruplar ve bölgenin önde gelen aşiret reisleri bir toplantı düzenledi.

Toplantı sonunda alınan ortak karara göre Soçi’de alınan kararlara bağlı kalınacağı ve ağır silahların bu bölgeden çekileceği bildirildi.

Öte yandan, toplantıda Türkiye’nin bölgede olmasından dolayı memnuniyet duyulduğu ancak Esad rejimine ve Rusya’ya da güvenilmediği belirtildi.

“TÜRKİYE DEVLETİ VE TÜRK HALKI YANIMIZDADIR”

Toplantı sonrası bir açıklama yapan İdlib Yerel Meclisi Grup Başkanı Dr. Bassam Sahyuni, “Türkiye’nin içinde bulunduğu zirveyi biz de yakından takip ettik. Çünkü bizim üzerinde bulunduğumuz topraklar için yapılan bir görüşmeydi. Bu konu da sürecin başından beri Türk devletinin ve Türk halkının desteğini yanımızda hissetmiştik. Bu süreçte de aynısını yaşadık yine gördük ki Türkiye devleti ve Türk halkı yanımızdadır. Rusya’nın ve rejimin saldırıları uzun süredir devam ediyordu. Ancak zirveden sonra hava saldırıları durdu ve kara saldırılarında da büyük bir azalma oldu. Birçok bölgede olan insanların temsilcileri ile bugün bir araya geldik. Biz sivil idare olarak Türkiye’nin almış olduğu bu kararın güvenilir bir şekilde yerine getirilmesini talep ediyoruz ve bu süreci de yakından takip edeceğiz. Rusya ve Suriye rejimine aleni bir güvenimiz yoktur. Burada bizim garantörlüğümüz sadece Türkiye’dedir bu süreçte de onların bizi yalnız bırakmayacağını biliyoruz. Bu sürecin sonunda başta İdlib’de bulunan siviller olmak üzere tüm Suriye halkının refaha ermesini istiyoruz. Çıkacak sonuç her ne olursa olsun Türk halkının ve Türk devletinin yanımızda olduğunu asla unutmayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA