Toplu Taşımada Ücretsiz Aktarma Dönemi Başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Derince ve İzmit şehir içi ulaşımında daha hızlı ulaşım sağlamak amacıyla toplu taşımada ücretsiz aktarma dönemi başlıyor.

İzmit şehir içi ulaşımında daha sık seferler ile daha hızlı ulaşım sağlamaya yönelik olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’nca özel halk otobüsleri nezdinde ücretsiz aktarmalı uygulama başlıyor. Bu uygulama kapsamında; 111 numaralı Harmantarla - Esentepe - Tavşantepe hattı bölünerek ring hatlara dönüştürüldü. 71 ve 111 numaralı hatlar Halkevi- Leyla Atakan- Cumhuriyet Parkı duraklarında aynı yönde birbirine ücretsiz aktarma verecek hale getirildi.

Uygulama 24 Eylül pazartesi gününden itibaren başlayacak. 71 numaralı Tavşantepe yönüne giden araçlar D-100 trafiğinden etkilenmeyerek seferlerin düzenli işlemesi sağlanacak, böylece vatandaşların bu yöndeki şikayetleri giderilmiş olacak. 111 numaralı Esentepe yönüne giden araçlar İzmit şehir içi trafiğinden etkilenmeyerek seferlerin düzenli işlemesi sağlanacak. Aktarma uygulamasının sağlıklı bir şekilde işletilebilmesi için her yolcunun kendi Kent Kartını kullanması gerekiyor. Yeni düzenlemeye göre 88 numaralı Dünya Bankası yönüne giden araçlar Kuruçeşme D-100 trafiğinden etkilenmeyecekken, 89 numaralı Akpınar TOKİ yönüne giden araçlar İzmit şehir içi trafiğinden etkilenmeyecek.
Kaynak: İHA