Hakkari'de Yaz Spor Okullarının Kapanış Programı

Hakkari Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek Projesi" kapsamında çeşitli spor branşlarında düzenlenen kurslar, kapanış programı ile sona erdi.

Kıran Mahallesi'ndeki kapalı spor salonunda düzenlenen programda farklı okullardan gelen öğrenciler, basketbol etkinliğine katıldı.

Programa katılan Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, öğrencilerle bir araya gelerek, sporcuları izledi.

Milli Eğitim Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Erol Hanlıgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Hakkari Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yazın başladığını söyledi.

Projenin amacının Hakkarili çocukların sporla tanışması ve kaynaşması olduğunu aktaran Hanlıgil, "11 branşta Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki 115 antrenörü görevlendirdik. Amacımız çocukları sporla buluşturmaktır. Şöyle bir uygulama yaptık. Uzak mahallelerde çocukların merkeze gelemeyeceğini göz önünde bulundurarak antrenör arkadaşlarımızı oraya gönderdik. Bu mahallelerdeki sahaları kullanıp bu şekilde çocuklarımızın sporla tanışmasını sağlamaya çalıştık. Bu konuda belediyemizin bütün imkanlarını kullandık. 6 bin öğrencimiz bu yaz antrenör arkadaşlarımızdan eğitim aldı." dedi.

Şimdiki etkinliği, yaz boyunca çalışan çocukların emeğinin karşılığı olarak organize ettiklerini aktaran Hanlıgil, "Bu konudan yeterli seviye ve sayıya ulaştığımızı düşünüyorum. Bu projede bize desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak'a, Belediye Başkanımız Cüneyt Epcim'e ve Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Gür'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA