Putin, Esad'ı sorumlu tutuyor

Rusya'nın yaptığı açıklamaların aksine, Putin'in uçak düşürme olayında İsrail'i değil Esad'ı suçlu bulduğunu iddia eden İsrail İstihbarat Bakanı Katz, "Esad ona ulaşmaya çalıştı, ama Putin yanıt vermedi" dedi.

Putin, Esad'ı sorumlu tutuyor
Putin, Esad'ı sorumlu tutuyor
15 Rus askeri personelinin öldüğü uçakla ilgili yeni gelişmeler var. İsrail İstihbarat Bakanı Katz, Rus lider Putin'in, Beşar Esad'ın telefonlarını açmadığını iddia etti. Diğer yandan, İsrail heyeti açıklama yapmak için Moskova'ya gitti. Ancak heyet bulguları kabul görmeden geri döndü.

'ESAD, PUTİN'E ULAŞMAYA ÇALIŞTI AMA...'

İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Israel Katz, dün Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Beşar Esad'ın telefonlarını açmadığını iddia etti. Rusya'nın yaptığı açıklamaların aksine, Putin'in olayla ilgili olarak İsrail'i değil Esad'ı suçlu bulduğunu iddia eden Katz, 'Esad ona ulaşmaya çalıştı, ama Putin yanıt vermedi. Rusya Esad'a ve Suriye'deki Hizbullah'a silah yollayan İran'a çok öfkeli' dedi.

Putin, Esad'ı sorumlu tutuyor

RUSYA, İSRAİL'İN BULGULARINI REDDETTİ

Hizbullah ve Esad rejimine yakın Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonu ve İsrail'in Haaretz gazetesinin bildirdiğine göre, İsrail'in Rusya'ya sunduğu bilgiler kabul görmedi. Dün iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltmek için Moskova'ya giden İsrail Savuna Güçleri heyeti, hedefine ulaşamadı. Heyet olaydan Rusya ve Esad rejimini suçlu gösterince, Rus yetkililer yeni bir soruşturma istedi.

BÜYÜKELÇİLİK, İSRAİL'İ SUÇLAMIŞTI


Rusya'nın İsrail Büyükelçiliği bir açıklama yayımlayarak, 'sorumsuz' olarak nitelediği İsrail güçlerinin 15 Rus askerinin ölümüne neden olduğunu vurguladı.

Putin, Esad'ı sorumlu tutuyor

NE OLMUŞTU?

Pazartesi akşamı dünyayı sarsan olayda; Esad rejimine bağlı hava savunma sistemi, İsrail uçaklarının saldırısı sırasında, 15 askerin bulunduğu Rus uçağını düşürmüş; Rusya olayla ilgili olarak İsrail'i hedef almıştı. Moskova, Rus askerlerini ölüme sürüklemekle suçlanan İsrail'e cevap verme hakkının saklı tutulduğunun altını çizmişti.