Mersin'in En Prestijli Ödülü Adanalı Gamze'ye

27 ülkeden 790 fotoğraf sanatçısının 8 bin 305 eserle yarıştığı İçel 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda Adanalı fotoğrafçı Gamze Bozkaya Kent ve Yaşam Özel Ödülü’nü kazandı.

Mersin'in En Prestijli Ödülü Adanalı Gamze'ye
Fotoğraf sanatıyla İçel’in küresel tanıtımını amaçlayan ve 27 ülkeden 790 fotoğrafçının katıldığı İçel Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda Adanalı fotoğraf sanatçısı Gamze Bozkaya’nın eseri 8 bin 305 fotoğraf arasında Kent ve Yaşam Özel Ödülü’nü kazandı.

5 kıtadan duayenler yarıştı

İçel Büyükşehir Belediyesi’nin İçel Fotoğraf Derneği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliğiyle düzenlediği İçel Büyükşehir Belediyesi, 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Serbest Renkli, Serbest Siyah-Beyaz, Kent ve Yaşam ile Yaşamın İçinde Bisiklet kategorilerinde gerçekleştirildi.

Yarışmaya, Türkiye, Hindistan, Vietnam, Sırbistan, Hong Kong, Rusya, İran, Çin, Bangladeş, Slovenya, Bulgaristan, Sri Lanka, Macau, İspanya, İsrail, Macaristan, Bosna Hersek, Kıbrıs, Hırvatistan, Güney Kore, Azerbaycan, Arjantin, İtalya, Avustralya, Singapur, İrlanda, Güney Afrika’dan toplam 790 sanatçı, 8 bin 305 fotoğrafla katıldı.



Türk yıldızlarını İçel’le bütünleştirdi

Halen Adana Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan fotoğraf sanatçısı Gamze Bozkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda süpersonik savaş uçağı akrotimi Türk Yıldızları’nın İçel semalarındaki nefes kesen gösterisini Beşiktaş Meydanı ile bütünleştiren eseriyle Kent ve Yaşam kategorisinde yarıştı. Usta fotoğrafçıların görev aldığı jürinin değerlendirmesinde Gamze Bozkaya, Kent ve Yaşam bölümünde İçel’i anlatan fotoğrafıyla İçel Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü’ne layık görüldü.



“Hayatımda eşsiz bir değeri olacak”

İçel Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda en prestijli ödül olarak kabul edilen Özel Ödülü kazanan Gamze Bozkaya, “10 yıl önce gönül verdiğim fotoğraf sanatında birçok yarışmada ödüller kazandım, ancak İçel’de layık görüldüğüm özel ödülün hayatımda eşsiz bir değeri olacak” dedi.

Kaynak: İHA