Mersin'de Üretim Verimliliği Arttırma Çalışmaları

İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) arasında "Sürdürülebilir Kaynak Kullanımı ile Üretim Verimliliğini Artırmaya Yönelik Altyapı" projesi kapsamında protokol imzalandı.

MTSOB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, projenin değerlendirme süreci tamamlandı.

Proje kapsamında gerçekleştirilen törende, ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ve MTOSB Başkanı Sabri Tekli protokolü imzaladı.

Tekli, burada yaptığı konuşmada, projenin tüm sanayiciler açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Proje, sanayicilerimizin iş performanslarını arttırmak ve kaliteli enerji tüketimini üst seviyelere çıkarmak adına atılan bir adımdır. Enerji aksamalarından kaynaklı olarak üretimin durması sanayicilerimize ciddi oranda zarar veriyordu. Kaliteli enerji tüketimine yönelik attığımız bu adımla birlikte bu zararların önüne geçerek üretimi kesintisiz olarak devam ettireceğiz." ifadesini kullandı.

Üretimi olumsuz etkileyecek unsurları ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Tekli, üretimin daha verimli olması adına tüm çalışmaları titizlikle yürüteceklerini aktardı.

Kaynak: AA