Mersin'de İstihdam Arttırılacak

İçel'de istihdamın geliştirilmesi ve arttırılması amacıyla Lojistik Meslek Elemanı Mesleğinde, Mesleki Eğitim Beceri Geliştirme Protokolü (MEGİP) imzalandı.

Çalışma ve İş Kurumu İçel İl Müdürlüğü'nden (İŞKUR) yapılan açıklamaya göre, İçel Ticaret ve Sanayi Odası, kentteki bir lojistik firmasıyla, protokol imzaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hazırlanan milli istihdam seferberliğinin yaygınlaşması ve 100 Günlük İcraat Programı kapsamında istihdamın geliştirilmesi ve arttırılması için çalışmaların yapıldığını belirtti.

İş dünyası olarak kentin istihdamına katkı sağlayacak her türlü girişimi desteklediklerini ifade eden Kutlu, teknik ve mesleki eğitimde çağa uygun ve ulusal bir politika haline getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Mesleki eğitimde en verimli sistemin, teorik eğitimin yanında iş başında pratik eğitim olduğu değerlendirmesinde bulunan Kutlu, MEGİP protokolünün istihdam sorununun çözümü adına atılmış etkin ve doğru bir adım olduğunu kaydetti.

Kutlu, imzalanan protokolle lojistik mesleğinde verilecek kurs ve işbaşı eğitiminin ardından katılımcıların en az yüzde 50'sinin istihdam edileceğini de bildirdi.

Kaynak: AA