KYK Diyarbakır İl Müdürü Yılmaz Açıklaması

'Yurdumuz ev ortamını aratmıyor. Ailelere çocuklarını KYK yurtlarına göndermelerini tavsiye ediyorum'

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Diyarbakır İl Müdürü Metin Yılmaz, "Yurdumuz ev ortamını aratmıyor. Ailelere çocuklarını KYK yurtlarına göndermelerini tavsiye ediyorum." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurtlarının sahip olduğu imkanla öğrencileri ve ailelerini mutlu ettiğini söyledi.

Yılmaz, Diyarbakır'da yeni yapılan yurtlarla 3 yıl önce 2 bin 200 olan kapasitenin 7 bin 564'e yükseltildiğini vurguladı.

Yurtlarda sınırsız internet imkanı bulunduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yurdumuz öğrencinin her türlü ihtiyacını karşılayabileceği konfora sahip. Odalarda tuvalet, banyo, yatak, çalışma masası ve buzdolabı mevcut. 24 saat sıcak suyu bulunuyor. Yurdumuz ev ortamını aratmıyor. Ailelere çocuklarını KYK yurtlarına göndermelerini tavsiye ediyorum. Yurt ile ile üniversite arasında taşıma yapan Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler sayesinde ulaşım sıkıntısı yok."

- Dışarıda öğrenci kalmayacak

Öğrencilere beslenme yardımı yapıldığını dile getiren Yılmaz, "Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği katkı kuponu olarak öğrencilerimize 370 lira destek sunuyoruz. Yurtlarımız bütün kız ve erkek öğrencilerinin barındırabilecek kapasiteye sahip." ifadelerini kullandı.

- Dışarıda öğrenci kalmayacak

Yılmaz, öğrencilere tesislerde spor yapma imkanı da sunduklarını işaret ederek, "Yurtlarımız bütün kız ve erkek öğrencilerini barındırabilecek kapasiteye sahip. Hiç bir öğrenci dışarıda kalmayacak." diye konuştu.

Öğrencilerden Şefaat Tunç ise, her türlü ihtiyacının karşılandığı devlet yurdunda kalmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Sosyal aktivite konusunda da çok iyi imkanlara sahip. Çok memnunuz. Bir odada 3 kişi kalıyoruz. Oda arkadaşımızla kardeş gibiyiz." ifadelerini kullandı.

- "Yurdumuzu çok beğeniyorum"

Ağrılı Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi son sınıf öğrencisi Cansu Demir de, devlet yurtlarında barınmanın kendileri için ayrıcalık olduğunu söyledi.

Yurttan fakülteye gidişlerinde ulaşım sıkıntısı yaşamadığını belirten Demir, "Yurdumuzu çok beğeniyorum. Odalar 3 kişilik, eşyalarımızı yerleştirebileceğimiz kadar dolap var. Ders çalışma konusunda hiç sıkıntı çekmiyorum. Üniversiteyi kazananlara burada kalmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.
Kaynak: AA