Kaymakamlıktan Muharrem İftarı

Ovacık Kaymakamı Selçuk Haskırış, muharrem ayı dolayısıyla iftar verdi.

Ovacık Kaymakamı Selçuk Haskırış, muharrem ayı dolayısıyla Munzur Baba Cemevi'nde iftar yemeği verdi.

Cemevindeki iftar yemeğine, Ovacık Cumhuriyet Savcısı Bahadır Topçugil, Ovacık Hakimi Meltem Çalışkan ve Rahime Arıcan, İlçe Emniyet Amiri Ergün Eroğlu, İlçe Müftüsü Ali Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Filiz Geçgil Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Turan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ali Asker Koçuk, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Alevi Dedesi Zeynel Batar'ın dua etmesiyle başlayan iftar programında, Alevilerin ve Caferilerin hassasiyeti göz önünde bulundurularak, konuklara iftarlık olarak kuru fasulye, pirinç pilavı, tulumba tatlısı ve ayran ikram edildi.

Kaymakamı Haskırış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Muharrem ayı nedeniyle ilçemizde halkımıza müstevi oruç programı tertip ettik. Dedelerimiz de güzel dualarıyla bu programa eşlik etti. Tüm halkımız buradaydı. Tuttukları oruçlar kabul olsun. Tuttuğumuz oruçlarımız ve dileklerimiz güzel günlerimizin habercisidir, göstergesidir." diye konuştu.

Yeni görev yeri Ovacık'ı çok güzel bulduğunu da belirten Haskırış, "İlçede üçüncü günümüz. İnsanların sıcaklığı, samimiyeti, bizlere olan sempatisi ve saygısı her şeyin üzerindeydi. Biz baya keyif aldık. Burada, inşallah uzun süre kalırız ve tüm halkımızla birlikte güzel hizmetlere imza atarız." ifadelerini kullandı.

İftarın sonunda Kaymakam Haskırış ve beraberindekiler, cemevindeki ibadethaneye geçerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA