Zabıta Ekipleri Öğrenciler İçin Görev Başında

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Kartal Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, okul giriş çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlamak için çalışmalarına başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2010 yılından itibaren başlatılan projeyle ilk ve orta öğretim öğrencilerinin okul giriş ve çıkışlarında can güvenliğini sağlamak, yaya ve araç trafiğini düzenleyerek ilçedeki öğrencilerin güvenli bir biçimde evlerine ulaşması için çalışmalarına devam ediyor.

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçedeki işlek caddeler üzerinde bulunan her okulun giriş-çıkış saatlerinde öğrencilerin rahat ve güvenli bir biçimde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamak amacıyla trafik akışını düzenliyor. Kartallı öğrenciler böylece trafiğin yoğun olduğu caddelerde karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçerek okullarına ve evlerine ulaşıyor.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca okul kantinleri ile okul çevrelerinde gıda satışı yapan kantin, pastane ve iş yerlerine de sıkı denetim uyguluyor.

Kaynak: AA