Yenilenebilir Enerjiden 66 Bin Lira Kazanç Sağlandı

Kızılören Belediyesi tarafından İller Bankası'ndan alınan destekle kurulan güneş panelleriyle belediye bütçesine iki ayda 66 bin lira kazanç sağlandı Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol: 'İller Bankası'ndan 1 milyon 400 bin lira kredi kullanarak bu işe başladık ve 1 milyon 271 bin liraya tamamladık. 5 bin metrekare alan üzerinde 490 panel kurduk. Bu projeyle ilk iki ayda 66 bin lira gelir elde ettik.'

Kızılören İlçe Belediyesi tarafından İller Bankası'ndan alınan destekle kurulan güneş panelleriyle belediye bütçesine iki ayda 66 bin lira kazanç sağlandı.

Türkiye'de büyükşehir belediyelerinin yanı sıra maddi külfetini kaldırabilecek nüfusu 2 binin altındaki ilçelerde yenilenebilir enerji projeleri uygulanıyor.

Afyonkarahisar'ın bin 500 nüfuslu ilçesi Kızılören'de belediyenin 1 milyon 271 bin liraya mal ettiği güneş enerjisi panelleriyle elektrik üretimi gerçekleştiriyor. İlçenin ihtiyaç duyduğu elektriği kendi üreten belediye, bu proje ile 2 ayda 66 bin lira kazanç sağladı.

Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları yenilenebilir enerji projesinin ilham kaynağının İzmir’de katıldığı bir seminer olduğunu söyledi.

Güneş enerji panelleri için İller Bankası'ndan 1 milyon 400 bin liralık kredi kullandıklarını dile getiren Erol, şöyle konuştu:

"İzmir'deki yenilenebilir enerji ile ilgili semineri dinledikten sonra belediye olarak biz de bunu yapmaya karar verdik. Israrlı takibimimiz sonucunda İller Bankası'ndan 1 milyon 400 bin lira kredi kullanarak bu işe başladık ve 1 milyon 271 bin liraya tamamladık. 5 bin metrekare alan üzerinde 490 panel kurduk. Bu proje ile ilk iki ayda 66 bin lira belediyeye gelir elde ettik. Yasa müsaade etse daha geniş çaplısını da yapabiliriz. Bu konuda İller Bankasının büyük desteğini gördük. Paneller 16 kamerayla izleniyor. Dilerim ülkemizde gerek güneş gerek rüzgar enerjisi inşallah çok yaygınlaşır ve biz de dışa bağımlı olmaktan kurtuluruz."
Kaynak: AA