Van YYÜ İle Muradiye Kaymakamlığı Arasında Bina Protokolü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Muradiye Kaymakamlığı arasında YYÜ Muradiye Meslek Yüksekokulu binasının tahsisi dolayısıyla protokol imzalandı.

Daha önce YYÜ Merkez kampüsünde eğitim veren yüksekokulun, 2018-2019 akademik yılında Van'ın Muradiye ilçesinde hizmet verebilmesi için kaymakamlık tarafından bir bina tahsis edildi.

Protokolün imzalanmasının ardından, eğitim verilecek yeni binada incelemelerde bulunuldu.

Burada konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, ilçelerde meslek yüksekokullarının bulunmasının o ilçenin kalkınmasında büyük önem taşıdığını belirterek, "Bugün Muradiye ilçemizde kaymakamlık ve belediyemizle bir protokol imzaladık. Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Meslek yüksekokulumuzun Muradiye'de eğitim-öğretime başlamasıyla ilçemiz de bundan faydalanacaktır. Burada okuyacak gençlerimizin ilçemize hem ekonomik, hem de diğer alanlarda katkılar sunmasını bekliyoruz. Muradiyelilerin de gençlerimize çok iyi ev sahipliği yapacağını biliyor, onlara şimdiden teşekkür ediyorum. Başta Kaymakamımız Sayın Harun Yücel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaymakamlık binasında yapılan imza törenine YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun ve Muradiye MYO Müdürü Prof. Dr. Naci Genç katıldı.

Kaynak: AA