Türkiye'de Öldürülen İş Adamı İsmailov Azerbaycan Basınında Geniş Yer Aldı

Azerbaycanlı iş adamı Etimat İsmailov’un İstanbul’daki ofisinde öldürülmesi Azerbaycan basınında geniş yer aldı.

Azerbaycanlı iş adamı Etimat İsmailov’un dün akşam İstanbul Bakırköy’deki iş yerinde çıkan tartışma sonucu öldürülmesi Azerbaycan basınında geniş yer aldı. “İlyas İsmailov’un oğlu Türkiye’de öldürüldü" ve "Sevil Nuriyeva’nın eşini öldüreni yakaladılar” başlıklarıyla duyurulan haberlerde, Etimat İsmailov’un İstanbul’daki ofisinde silahlı saldırıya uğradığı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ve katilin yakalandığı yazdı.

"Katilin oğluma borcu vardı"

Oğlunu kaybettiği için sarsıldığını vurgulayan İlyas İsmailov, "Bir baba için evladını kaybetmek çok ağır bir haber ve oğlumun ölüm haberini aldığımda sarsıldım. En son 3-4 gün önce bir telefon görüşmesi yapmıştık. Hiç bir sorun yoktu. O bir iş adamıydı ve katilin oğluma borcu vardı” ifadelerini kullandı.

Gazeteci yazar Sevil Nuriyeva’nın eşi Etimat İsmailov, eski Azerbaycan Adalet Bakanı, eski milletvekili ve eski başsavcı olan, şimdi ise Adalet Partisi’nin Başkanı olan İlyas İsmailov’un oğlu.

Azerbaycanlı iş adamı Etimat İsmailov’un cenazesi bu gece Bakü’ye getirilecek ve yarın Bakü’nün Nardaran köyünde defnedilecek.
Kaynak: İHA