Tokat'ta KADEM Çalıştayı

Tokat'ta Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından "Kadın istihdamı ve uzun süreli hasta-engelli-yaşlı bakımını başarmada eylem stratejileri ortak akıl" konulu çalıştay düzenlendi.

Bire otelin toplantı salonunda düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Tokat Valisi Ömer Toraman, çalıştay düzenledikleri için KADEM Tokat yetkililerine teşekkür ederek,"Bu çalıştayı önemsiyorum. İnşallah çok verimli geçecek. Son yıllarda kadın istihdamı arttı. Tokat'ın kapsamlı olarak sosyal risk haritası çıkarılmasına ihtiyaç var." dedi.

Çalıştayda ,"Türkiye'de Bakım İhtiyacı ve Kadın İstihdamı Bakıcı Havuzu Modeli" Prof. Dr. Emine Özmete, "Uzun Süreli Bakımda Görünmeyen İşgücü" Dr. Nagihan Yıldız Çeltek, "Engelli - Yaşlı - Hasta Bakımında Temel İlkeler ve Kadın İstihdamı" Aslı Tok Özen, "Türkiye'de Kurumsal Bakım Hizmetlerine İlişkin Bir Değerlendirme" Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Coşgun Gürboğa tarafından bilgi verildi.

Çalıştaya AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA