Sezgin Tanrıkulu'nun savunduğu terörist başkan

Süleyman Özışık, Sezgin Tanrıkulu'nu savunduğu terör suçundan tutuklu Van eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı hakkında bilinmesi gerekenleri yazdı.

Sezgin Tanrıkulu'nun savunduğu terörist başkan
Sezgin Tanrıkulu'nun savunduğu terörist başkan
İçişleri Bakanlığı hendek operasyonlarının ardından teröristlere destek veren belediye başkanlarını görevden alarak, o il ve ilçelere kayyum atamıştı. Bu belediyelerden birisi de  Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı oldu.

2016 yılında Van'da gerçekleştirilen bombalı saldırıya belediye personelinin ve araçlarının karışması dikkate alınarak, dönemin başkanı Bekir Kaya görevden alındı. Görülen davanın ardından teröre yardım ve yataklıktan Kaya'ya 15 yıl hapis cezası verildi.

TANRIKULU'NDA DESTEK MESAJI

Bekir Kaya'ya sahip çıkan ise CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu oldu. Tanrıkulu, Kaya ile ilgili 'Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya; iyi ve disiplinli avukattı. Van'da dürüst, ağır deprem yıkımından sonra çok zor koşullarda başarılı başkanlık yaptı. Yerine kayyum atandı, adil olmayan biçimde tutuklandı, yargılandı, yargılanıyor. Tümü hukuksuzdur.' mesajını paylaştı.

KAYA'NIN GEÇMİŞİ

Gazeteci Süleyman Özışık, Tanrıkulu'nun mesajına tepki gösterirken, Kaya'nın yaptıklarını köşesinde hatırlattı.

İşte o yazıdan bir bölüm;

Sizce bu mesajı kim yayınlamış olabilir?

HDP'den herhangi bir siyasetçi mi? Ya da Kandil'den bir terörist mi?

Hayır, ikisi de değil. Mesajın sahibi, CHP'nin terörist sevici Milletvekili Sezgin Tanrıkulu.

'Terörist sevici' dememi, ağır bir itham olarak yorumlayabilirsiniz ama inanın değil. Tanrıkulu'nun savunduğu yaratığın suçunu anlatınca bana hak vereceksiniz.

Hatırlar mısınız bilmem...

2016 yılının haziran ayında, Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Van Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne bombalı araçlarla terör saldırısı düzenlenmişti.

Olaydan hemen sonra emniyet güçlerinin yaptığı operasyonlarda yakalanan teröristlerin tamamının HDP'li Van Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığı, bombalı saldırıda kullanılan araçların da belediyeye ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Araçlarda yapılan aramada, 1 roketatar, 2 el bombası, 2 roketatar mühimmatı, 4 roketatar fişeği çok sayıda örgütsel doküman ve mühimmat ele geçirilmişti.

İşin asıl bomba tarafı ise, dönemin Van Belediye Başkanı olan HDP'li Bekir Kaya'nın da bizzat işin içinde olduğuydu. Soruşturma sürecinin ardından teröristlerle beraber Belediye Başkanı Bekir Kaya da tutuklanmış ve hapse gönderilmişti.

Yazının tamamı için tıklayınız