Serik Ve Elmalı'da Kadın Çiftçiler Yarıştı

Antalya Büyükşehir belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen 3. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nda Serik'te Yeter Çimen, Elmalı'da Ayşe Çoban birinci oldu.

Kadın çiftçilerin bir araya gelerek sosyalleşmelerinin yanında bilgi birikimine katkı sağlamak, günlük iş tempolarından farklı bir ortamda sosyal bir aktiviteyle buluşturmak amacıyla, üç yıl önce başlatılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması kapsamında Serik ve Elmalı ilçelerinde birinciler belirlendi.

Serik ilçesindeki yarışmada 8 kadın çiftçi mücadele etti. Tarım alanında 15 soru yöneltilen kadınlardan Yeter Çimen birinci, Kezziban Takavut ikinci, Ayşenur Yörük üçüncü oldu.

Elmalı ilçesindeki yarışmada ise Ayşe Çoban birinci, Asuman Gültekin ikinci, Kübra Çoban da üçüncü sırada yer aldı.

Birincilere 2 bin lira, ikincilere bin 200 lira, üçüncülere de 800 lira ödül verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesince tüm yarışmacılara termos ve çiçek hediye edildi. İl genelindeki final yarışması ise 20 Ekim'de Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak, burada birinci yarışmacıya 14 bin, ikinciye 9 bin, üçüncüye de 7 bin lira ödül verilecek.

Kaynak: AA