Şehit Aileleri Ve Gazilere Rumkale Ve Halfeti Gezisi

Gaziantep'in Araban ve Yavuzeli ilçelerinde yaşayan şehit aileleri ve gaziler için Rumkale ve Halfeti gezisi düzenlendi.

Fırat Nehri'nde tekneyle gerçekleştirilen program, Araban Kaymakamı ve Yavuzeli Kaymakamı Vekili Emin Bağlı'nın oluruyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Araban ve Yavuzeli ilçelerindeki şehit aileleri gazilerin katıldığı tekne turunda, yemek ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Şehit aileleri ve gazilerin evlerinden servislerle alındığı gezide katılımcılar, ilk kez bindikleri tekneyle tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve geçmiş dönem medeniyetlerinden bugüne kalan Fırat Nehri çevresindeki önemli tarihi mekanları görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Şehit aileleri ve gaziler, Kaymakam Bağlı ve Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Tilki'ye teşekkür etti.

Tura Kaymakam Emin Bağlı, Araban İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Fatih Doğruyol, Yavuzeli İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Alper Efetürk, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mahmut Şakir Yılmaz, Yavuzeli İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser İsmail Uzun, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behçet, Yavuzeli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yıldırım Karabay ve Murat Tilki katıldı.

Kaynak: AA