Patnos'ta Patlayıcı Madde Operasyonu

Patnos ilçesinde yetki belgesi olmadan satış yapan iş yerlerine yapılan operasyonda çok sayıda havai fişek, meşale ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede havai fişek, meşale gibi patlayıcı, yanıcı, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı madde kullanımının fazla olması nedeniyle çalışma başlattı.

Halkın can ve mal güvenliğinin hiçe sayılması, söz konusu maddelerin temin edildiği ilgili iş yerlerinin yetki belgesi olmadan satış gerçekleştirdiği bilgisi üzerine ekipler, ilçede bulunan düğün organizasyon şirketi adı altında faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda, 67 adet 49'luk havai fişek ve bin 602 adet çeşitli markalarda meşale ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Olayla ilgili organizasyon işletmecileri S.İ, K.K, D.G. ve H.A. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Emniyet yetkilileri, bu tarz madde kullanımı ile ilgili olarak yetkili makamlardan gerekli izni almaksızın patlayıcı, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici maddeyi imal, ithal veya ihraç eden, muhafaza eden, satan, satın alan veya işleyen kişi yada kişilerin üç yıldan sekiz yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılabileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: AA