'Öğrencilere Yardımcı Kitap Almalarını Şart Koşmak Doğru Değil'

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül: 'Bazı öğretmenler 'ödevleri yardımcı kitaplardan yapacağız.' diyerek velilere kitap almaları konusunda zorda bırakıyor. Öğrencilerimize devletimiz tarafında dağıtılan kitaplar yeterlidir. Bunun dışında başka bir yardımcı kitap almayı zorunlu tutmak doğru değil'

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir'deki bazı okullarda öğrencilere yardımcı ders kitabı almaları gerektiği yönünde çağrıda bulunulduğu belirterek, "Öğrencilerimize devletimiz tarafında dağıtılan kitaplar yeterlidir. Bunun dışında başka bir yardımcı kitap almayı zorunlu tutmak doğru değil." dedi.

Şengül, yaptığı açıklamada, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla öğrencilerin ihtiyaç duydukları tüm kitapların eksiksiz dağıtıldığına işaret etti.

İzmir'deki bazı okullarda öğrencilere yardımcı ders kitabı almaları gerektiği yönünde çağrıda bulunulduğu söyleyen Şengül, şunları kaydetti:

"Bu durum kabul edilemez. Bazı öğretmenler 'ödevleri yardımcı kitaplardan yapacağız.' diyerek velilere kitap almaları konusunda zorda bırakıyor. Öğrencilerimize devletimiz tarafında dağıtılan kitaplar yeterlidir. Bunun dışında başka bir yardımcı kitap almayı zorunlu tutmak doğru değil. Elbette bizim öğretmenlerimizi art niyetli bir tutum içinde gösterme gibi bir düşüncemiz yok. Onları zor durumda bırakmak gibi bir amacımız da yok. Ancak bazı okullarımızda da sıkıntının olduğu görülüyor. Belirlenen müfredat doğrultusunda öğrencilerimiz için gerekli olan tüm kitaplar zaten verildi. Ödevin yardımcı kitaptan verileceğini söyleyerek, velilere de bu kitapları mutlaka almaları gerektiğini belirtmek doğru değil. Ayrıca velilerimiz, kitapların set halinde olduğunu söylüyor. Bu durum onlara maddi anlamda ek külfet getirir. Bu konuda okullarımız gereken özeni göstermeli."

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünün "Müfredat dışı kitap önerilmeyecek" yönünde bir genelgesinin olduğunu anımsatan Şengül, "Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de görüşeceğiz. Bize gelen şikayet ve talepleri de aktaracağız. Velilerimiz, yardımcı kitap alımıyla ilgili sıkıntı yaşadıklarında ilçe milli eğitim müdürlüklerine de başvuruda bulunabilir. Okullarımızda yaşanan bu sürecin takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA