MHP'li Enginyurt Açıklaması 'Cumhur İttifakı'nın Zedelenmemesi İçin Ankara, İstanbul Ve İzmir Kazanılmalıdır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Cumhur İttifakı’nın zedelenmemesi için Ankara, İstanbul ve İzmir kazanılmalıdır" dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, av yasağının bitmesiyle balıkçılık sezonunun açıldığını, balıkçılıkta dağ gibi büyüyen problemlerin de daha net görülmeye başlandığını söyledi.

Enginyurt, balıkçıların 1,9 TL’den kullandığı mazotu akaryakıta yapılan zamların ÖTV’ye yansıtılması nedeniyle şimdi 5,30 TL’den almaya başladığını söyleyerek, bu rakamın pompa fiyatına hemen hemen denk geldiğini kaydetti.

Ordu Belediye Başkanı’nın istifasına ilişkin soru üzerine Enginyurt, "Parti içindeki siyasi çekişmelere kurban gitmiştir. Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Benim bu yöndeki düşüncem budur. Görevden alınmasının izahını yapacak olan Numan Kurtulmuş’tur. Numan Bey bu konuda geçiştirme yerine net bilgileri verebilecek en doğru insandır. 3,5 yıldan beri Numan Bey ile Enver Bey’in kavgası yüzünden Ordu çok şey kaybetmiştir" değerlendirmesini yaptı.

Enginyurt, şunları kaydetti:

"MHP olarak biz her yerde seçime girmeye hazırız. Gireceğiz. Herhangi bir ittifak arzumuz, ısrarımız yok. MHP Genel Başkanı, İstanbul’da aday çıkarmayacağını ilan etmiştir. Bu saatten sonra samimi bir tavır sergilemesi gerekenler apaçık ortadadır. Numan Bey samimi bir tavır ortaya koymamaktadır. Stratejik olarak böyle bir düşüncesinin olmadığını söylemektedir. MHP’nin de ’İlla ne olur bizi alın, götürün’ diye bir ısrarı ve talebi de yoktur. MHP Konya Milletvekili Esin Kara’nın söylediğinin de ben yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. 31 vilayette ittifak diye bir görüşme yoktur, olmamıştır. Bu noktada samimi tavır ortaya koyacak olan birinci derecede AK Parti’dir. Cumhur İttifakı’nın zedelenmemesi için Ankara, İstanbul ve İzmir kazanılmalıdır."
Kaynak: İHA