Kastamonu'da TYP İle 600 Kişi İstihdam Edilecek

Okullarda görevlendirilecek 600 kişi için yaklaşık 4 bin kişi başvuruda bulundu.

Kastamonu'da Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında istihdam edilecek 600 kişi için mülakat başladı.

Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TYP kapsamında 2018-2019 öğretim yılında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı resmi okulların bakım, onarım ve temizlik işlerinde 9 ay süreyle 600 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Başvuruları il müdürlüğü olarak kendilerinin aldığını dile getiren Aşçı, "İl ve ilçelerimizden başvuran adaylara bugün oluşturulan komisyonlar tarafından mülakat yapılıyor." dedi.

Başvuran kişi sayısı hakkında bilgi veren Aşçı, "600 kişinin alınacağı Milli Eğitim Müdürlüğü için yaklaşık 4 bin başvuru oldu. İl merkezindeki okullarda görevlendirilecek 242 kişilik kadro için başvuruda bulunanlar arasında bin 782 kişi mülakat sınavına girmeye hak kazandı. Mülakatların ardından en geç önümüzdeki hafta listeler açıklanacaktır." diye konuştu.

Mülakata giren İsmail Ekşioğlu (42) da okulda hademe olarak çalışmak istediğini söyledi.

Çalışmak için başvuruda bulunduğunu belirten Ekşioğlu, "Mülakatta her türlü soru soruyorlar. Çok heyecanladım. Buradaki diğer arkadaşlarım gibi sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Merkezdeki okullara alınacak 242 kişilik kadro için vatandaşlar Halk Eğitim Müdürlüğü önünde yoğun kalabalık oluşturdu. Polisler alanda geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: AA