Kale'de Kadına Şiddete Karşı Mücadele Semineri

Malatya Valiliği ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı" kapsamında eğitim semineri düzenlendi.

Kale ilçesindeki İzollu Çok Programlı Lisesi'nde gerçekleşen seminere, İlçe Jandarma Komutanı Hamdi Güden, Milli Eğitim Müdür Vekili Bekir Akçin, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Yardımcısı Sıtkıye Baran, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar, öğretmenler, imam hatipler ve muhtarlar katıldı.

Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Mukaddes Şahin yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin dünyada ve ülkemizde bütün kadınların ortak sorunu olduğunu ifade ederek, kadına yönelik şiddetin fiziksel, ruhsal, sosyal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine yol açan bir eylem olduğunu belirtti.

Şiddetin en çok kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, evsizlere ve mültecilere yönelik yapıldığını kaydeden Şahin, "Hemen her ilmizde kadın konuk evleri kuruldu. Buralarda şiddet mağduru kişilere önemli hizmetler sunuluyor. Bu evlerde barınma, hukuki konular, istihdam, kreş yardımı, harçlık, yönlendirme, rehberlik, psikolojik ve sosyal destek gibi kurumsal hizmetler verilmektedir." diye konuştu.

Kaynak: AA