Gaziantep'e 23. Kardeş Şehir

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 23. kardeş şehir anlaşmasını Beyaz Rusya'nın Minsk şehriyle imzaladı

Gaziantep'e 23. Kardeş Şehir
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Beyaz Rusya'nın Minsk şehriyle "kardeşlik protokolü" imzaladı.

Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir coğrafya olduğunu, bu coğrafyadaki hesapların da her zaman yaşatanlar ve öldürenler olarak kaydedildiğini anlattı.

Şu anda iyi ve kötülerin ayrı tarihlerinin yazıldığını anlatan Şahin, bu süreçte "Türkiye'nin ve Gaziantep'in kardeşiyim" diyenlerin iyi anılacağına inandığını kaydetti.

Gaziantep'in artık 23 kardeş şehri olduğunu ifade eden Şahin, "Hepimiz aynı pencereden bakıyorsak, çocuklarımızın daha güzel dünyada yaşaması için aynı ideallerimiz varsa, hepimiz kardeşiz. Biz bunu taçlandırmak için Minsk ile yapılan kardeşlik anlaşmamızı da diğer kardeşlerimizle yapıyoruz." dedi.

Şahin, kardeşliği kağıt üzerinde bırakmak istemediklerini belirterek, "Bugüne kadar kardeş şehirlerimizle eğitimde, turizmde, ticarette çok önemli anlaşmalar yaptık. Daha önemlilerini de yapmak istiyoruz. O yüzden bir ve beraber olarak, sorunlarımızı çözerek kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Gaziantep'in diğer kardeş şehirlerinin belediye yetkililerinin de katılımıyla Fatma Şahin ile Minsk Belediye Başkan Vekili Aleksandır Kirepak arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.
Kaynak: AA