Fındığın Fiyatıyla Birlikte Hırsızlığı Da Artıyor

Trabzon Ticaret Borsası çalınan fındıkların satın alınmaması için tüccarların cep telefonlarına ve mail adreslerine mesajlar göndererek uyarılar yapıyor.

2018 ürünü fındıkta toplama ve kurutma işlemlerinin ardından depolanıp saklanması sürecinde hırsızlık olaylarında artış görülmeye başlandı. Çalınan fındıkların piyasada tüccarlarca satın alınmaması için adli takibin dışında Trabzon Ticaret Borsası tarafından cep telefonları ile maillere mesajlar gönderilerek bildirim ve uyarılar yapılıyor.

İşlem hacminin büyük kısmını fındığın teşkil ettiği Trabzon Ticaret Borsası’da 13 yıl önce başlatılan uygulama ile çalınan fındığın yeri, cinsi, ağırlığı ve doldurulduğu çuval tarifi yapılarak manav diye tabir edilen üye tüccarlara bildirim yapılarak, çalıntı ürünlere karşı dikkatli olmaları isteniyor.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, üreticilerin hasat sonrası fındıklarını depolama ve saklama konusunda dikkatli olmalarını isteyerek “Hırsızlık vakalarına karşı özellikle üreticilerden alım yapan manavlarımızı uyarıyoruz. Yıllardan beri fındık alan tüccarlar genelde de müşterilerini bilirler. Ancak, fındık gibi bir üründe satış aşamasında hırsızlık olaylarını tespit etmek yine de çok güçtür. Biz herkesin azami ölçüde dikkatli davranması için çaba gösteriyoruz. Tüccarlarımızın şüphelendikleri durumlarda güvenlik güçleriyle irtibatta bulunmalarını bekliyoruz. Trabzon’da Eylül ayı içinde Arsin’in Yolüstü ve Fındıklı, Yomra’nın İkisu mahallesinde 3 ayrı fındık hırsızlığı olayı yaşandı. Bunlar borsa tarafından üye tüccarlara mesajla bildirildi” dedi.

Kaynak: İHA