CHP seçmeni değişim olmazsa...

CHP seçmeni partide bir değişim görmezse sandığa gitmeyecek...

CHP seçmeni değişim olmazsa...
CHP seçmeni değişim olmazsa...
Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık CHP'ye ilişkin dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

Geçmişte CHP'ye oy veren neredeyse bütün arkadaşlarının partide bir değişim beklediğini söyleyen Tolga Işık aksi taktirde hiçbirinin sandığa gitmeyeceklerini söylediğini iddia etti.

CHP'nin seçmeni yeniden heyecanlandıracak adaylar bularak yeni söylemler geliştirmesi gerektiğini söyleyen Işık, 'Aksi halde bu yerel seçim CHP için büyük bir drama dönüşür' dedi.

Candaş Tolga Işık'ın yazısındaki o bölüm;

Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'nde şöyle konuşmuş: “Neymiş, küskünler seçimi boykot edecekmiş. Boykot etmek demek, AK Parti'ye oy vermek demektir. Böyle düşünenler boykot edeceğine gitsin, doğrudan AK Parti'ye oy versin. Sandığa herkesin gitmesi lazım. Seçmenin sandığa gitmeme gibi bir lüksü yok.” Seçimin hemen ertesinde yazmıştım. CHP seçmeni esaslı bir yenilik-değişim-dönüşüm görmezse önümüzdeki seçim ciddi anlamda sandığa gitmeyerek bu durumu protesto edebilir. Sosyolog falan değilim. Anket de yapmadım. Peki, bunu neye dayanarak söylüyorum? Çevreme! Tanıdıklarıma!

Neredeyse her seçim seferberlik ilan edercesine CHP için çalışan hatta kendisini bırakıp etrafındakileri ikna etmek için uğraşan muhalif arkadaşlarıma, dostlarıma... 

Geçmişte CHP'ye oy veren neredeyse bütün arkadaşlarım aynı şeyi söylüyor: “CHP'de bir şeyler değişmeden bundan sonra beni sandığa kimse götüremez.” Seçmenin lüksü var yok orasını ben bilmem. Lakin yerel seçim yaklaşırken CHP yönetiminin yapması gereken en önemli işlerden biri seçmenini yeniden heyecanlandıracak adaylar bulmak, söylemler geliştirmek. Aksi halde bu yerel seçim CHP için büyük bir drama dönüşür. Demedi demeyin.