CHP, İyi Parti, HDP ittifakı geliyor

CHP, İyi parti ve HDP'nin yerel seçimlerde ittifak yapacağı iddia edildi.

CHP, İyi Parti, HDP ittifakı geliyor
CHP, İyi Parti, HDP ittifakı geliyor
Beyaz TV yorumcusu gazeteci yazar Hüseyin Gülerce bugünkü yazısında önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Gülerce, CHP, İyi Parti ve HDP'nin yerel seçimlerde kazanmak için değil, AK Parti'ye kazandırmamak için ittifak yapacağını iddia etti.

Gülerce'nin o yazısı;

Bu üç parti, kazanmak için değil, AK Parti'ye kazandırmamak için ittifak edecek.

CHP, İyi Parti ve HDP ittifakı açıktan olmayacak. Nasıl 24 Haziran seçimlerinde CHP, HDP'ye barajı aştırmak için el altından tabanda ittifakı başararak netice aldıysa, bu defa da aynısı yapacaklar.

CHP'nin HDP'ye desteği partinin resmi bir duyurusu ile yapılmadı. Ama herkes biliyor ki CHP, HDP'nin barajı aşmasına organize olarak destek verdi.

24 Haziran'da İyi Parti, CHP ile “Millet İttifakı” içinde yer aldı ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde birlikte hareket etmedi. Çünkü Meral Akşener, ikinci tura kalacağına ciddi ciddi inanıyordu.

24 Haziran'dan sonra İyi Parti, dağılma noktasına varan gel-gitler yaşadı. Yerel seçimleri toparlanma adına bir umut olarak ele aldılar ve Akşener'i ikna ettiler.

CHP-İyi Parti ve HDP'nin ittifak mecburiyetinin temel iki sebebi var.

Birincisi, 31 Mart 2019'daki yerel seçimler bu partilerin geleceğini belirleyecek.

CHP kaybederse Kılıçdaroğlu gidecek, parti içindeki kavga büyüyecek ve CHP, yüzde 15-20 bandına mahkûm olacak.

İyi Parti başarısız olursa kesinlikle tabela partisine dönüşecek.

HDP, Doğu ve Güneydoğu'da kısmen başarılı olsa bile önümüzdeki dönemde devlet; yerelde PKK'ya yardım ve yataklık yapmalarına asla müsaade etmeyecek.

Bu üç partinin ittifak etme mecburiyetinin ikinci ve en temel sebebi ise; Cumhur İttifakının kalıcı olmasına ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tahkim edilmesine karşı son seçim fırsatını ne pahasına olursa olsun değerlendirmek hesabıdır…

CHP, İyi Parti ve HDP ittifak etmeyi bir zaruret görüyor. Çünkü üçünde de bitmeyen, sönmeyen bir Erdoğan nefreti, kini ve düşmanlığı var.

2019 seçimlerinden sonra 5 yıl seçim yok. Meclis'te gensoru yok. Bu üç parti de siyaseten kendilerini nadasa bırakacaklar.

Önümüzdeki dönemde onları arkalayacak, itekleyecek bir medya da olmayacak.

Kısacası 2019 yerel seçimleri CHP, İyi Parti ve HDP için hayat-memat meselesidir.

Ben inanıyorum ki, kamuoyuna bir ittifak görüntüsü vermemeye özen göstererek şimdiden il il- ilçe ilçe, tabandaki ittifakın nasıl yapılacağına dair detaylı çalışmalar yapıyorlardır.

Neden ittifak görüntüsü vermemeye özen gösteriyorlar?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ