Çevre Temizliği İçin Çöp Topladılar

Adıyaman TOKİ İlk ve Ortaokulu öğrenci, veli ve öğretmenleri, çevre temizliğine dikkati çekmek için çöp topladı.

Çevre Temizliği İçin Çöp Topladılar
Adıyaman'da öğrenci ve öğretmenler ile veliler çevre temizliğine dikkati çekmek için bir mahallede çöp topladı.

TOKİ İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim gören 750 öğrenci ile velileri ve öğretmenlerden oluşan yaklaşık bin kişi Esentepe Mahallesinde topladıkları çöpleri, yanlarında getirdikleri poşetlere koyarak mahalledeki çöp alanına bıraktı.

Okul Müdürü Bilal Felek, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre ve dünya bırakmak olduğunu söyledi.

Felek, "Herkes çevrenin kirletilmemesini biliyor ama çevreye çöp atıyor. Bugün okulumuzda çöp toplama etkinliği yaptık. Çocuklara bırakabileceğimiz en güzel şey temiz çevre ve dünyadır. Çöp toplama etkinliklerine zaman zaman devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Zehra Işık da toplanan çöplerin ardından etrafın temiz olduğunu belirterek, "Yere çöp atanları uyarıyorum. Çevreyi temiz tutmak bizim işimiz. Dünyamız temiz olsun." ifadelerini kullandı.

Esentepe Mahalle Muhtarı Şevket Bayrak ise çevre temizliğinin önemine işaret ederek, mahallelerinde böyle bir etkinlik gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Kaynak: AA