Burhaniye'de Şarbon Hastalığı Yok

Yurdun bazı yerlerinde şarbon hastalığı çıktığı yönündeki haberler vatandaşları tedirgin ederken, Balıkesir Burhaniye’deki bazı kasaplar da etlerinin şarbonsuz olduğunu belirten yazılar yazmaya başladı. Burhaniye’de şarbon hastalığı olmadığını anlatan Kasap Mehmet Sarı, sattığı etlerin kendi beslediği hayvanlardan elde edildiğini söyledi.

Burhaniye'de Şarbon Hastalığı Yok
Yurdun bazı yerlerinde görülen şarbon hastalığı vatandaşları duyarlı hale getirirken, et satışlarını da olumsuz etkiledi. Vatandaşların hastalıkla ilgili sorularından bıkan bazı kasaplar işyerlerinin camına etlerinin şarbonsuz olduğuna dair yazılar asmaya başladı.

Cumhuriyet Meydanında Meydan Kasabı adlı işyerinin camına” Kendi çiftliğimizden yüzde yüz doğal, yüzde yüz şarbonsuz etlerimiz ile hizmetindeyiz” yazan Mehmet Sarı, Burhaniye’de şarbon hastalığı olmadığını söyledi.

Müşterilerin hastalık ile ilgili sorular sorduğunu anlatan Sarı, “ Bazı basın yayın organlarında hastalıkla ilgili haberler çıkınca insanlar hassaslaştı. Bu konuda sorular soruluyor. Bunun için de böyle bir yazı yazdık. Biz kendi çiftliğimizdeki hayvanların etlerini satıyoruz. İlçemizde de şarbon hastalığı yoktur” dedi.

Kaynak: İHA