Antalya'daki Kardeş Cinayeti Davası

Kardeşini av tüfeğiyle öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya'nın Aksu ilçesinde kardeşini av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan sanık Mustafa Alkan, maktul Ali Alkan'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Müşteki tarafın avukatı Fevzi Dersuneli, Serik Devlet Hastanesi tarafından sanığın cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor verildiğini, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığınca ise aksi yönde rapor hazırlandığını söyledi.

Dersuneli, 2 rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumundan yeni bir rapor alınmasını talep etti.

Sanığın avukatı Süleyman Çalıkuşu ise Serik Devlet Hastanesinin raporunun olaydan 2 yıl öncesine ait olduğunu belirtti.

Raporun silah ruhsatı alınması sırasında verildiğine işaret eden Çalıkuşu, bu nedenle Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığının raporunun yeterli olduğunu savundu.

Çalıkuşu, müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, cezai ehliyetinin yerinde olup olmadığının tespiti için sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar verdi.

Duruşmada, sanığın tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

Aksu ilçesinde Mustafa Alkan (50), 24 Temmuz 2017'de aralarında anlaşmazlık bulunan kardeşi Ali Alkan'ı (44) evinde yemek yediği sırada av tüfeğiyle vurmuştu. Ağır yaralanan Ali Alkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA