Antalya Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesine Kavuştu

Antalya'ya, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapıldı.

Sağlık İl Müdürü Ünal Hülür, yaptığı açıklamada, Ahatlı Mahallesi'ndeki Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin geçen yıldan bu yana hizmet verdiğini hatırlattı.

Kırcami Diş Tedavi ve Protez Merkezi, Meltem Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ve Varsak Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniklerinin de Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne (ADSM) bağlı hizmet verdiğini anlatan Hülür, Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini Bakanlığın onayıyla hastaneye çevirdiklerini belirtti.

Hülür, şunları kaydetti:

"Toplam 125 tescilli üniteye sahip olan Antalya ADSM bünyesinde 133 diş hekimi, (125 aktif çalışan) görev yapmaktadır. Bunlardan 25'i uzman hekimdir. ADSM ana binasında mahkum polikliniği 2 ünite, engelli polikliniği bir ünitedir. İki lokal ameliyathane odası ve bir ameliyathane masası bulunuyor. Merkez bünyesinde diş tedavi, protez, diş eti hastalıkları tedavisi, çocuk ağız ve diş sağlığı hizmetleri, implant uygulamaları, mahkum hasta tedavisi ve engelli hasta tedavisi yapılıyor."

Bakanlığın, "Sağlık Bölge Planlamasına İlişkin Uygulamalar" genelgesi kapsamında, Türkiye'nin sağlık hizmet sunumu ve sağlık planlaması bakımından 29 sağlık bölgesine ayrıldığını vurgulayan Hülür, "Antalya'nın merkezi il statüsünde olduğu sağlık bölgemizde ayrıca Burdur ve Isparta bulunmaktadır. 2017 Yılı TÜİK verilerine göre bölgemizde toplam 3 milyon 63 bin 5 kişi yaşamaktadır." ifadelerini kullandı.

Antalya ADSM'nin 5 yatak ve 125 diş üniteyle Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine dönüştürülmesinin bakanlıkça onaylandığını bildiren Hülür, şöyle devam etti:

"Antalya-Burdur-Isparta sağlık bölgesi dahilindeki özel ve kamu kuruluşları için ilk teşkil edecek olan Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü sağlık hizmetine erişim sağlamaları adına son derece önemli bir adımdır. Genel anestezi altında hasta tedavisiyle başta özel ihtiyaç sahibi gruplar olmak üzere toplumun sağlık hizmetlerinden beklentilerinin tam ve sürekli karşılanması, sağlık hizmeti talep eden engelli bireylerin bu ihtiyaçlarının durumlarına uygun ortamlarda, hızlı, verimli ve mağdur edilmeden karşılanarak, sağlık bakım kalitesinin yükseltilebilmesi sağlanacaktır."

Kaynak: AA