Adana Yerli Otomobil Üretimine Talip

Vali Mahmut Demirtaş: 'Yaklaşık 200 yıllık sanayi geçmişi bulunan, 1950 ile 1980 yılları arasında Türkiye'nin dördüncü büyük sanayi şehri olan Adana, yerli otomobil yatırımı için en doğru şehirdir. Stratejik konumu, ulaşım imkanları, gelişmiş insan kaynakları, yerli üretim otomobil projesi için Adana'yı işaret etmektedir'

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kentin, yerli otomobil üretimine talip olduğunu belirtti.

Demirtaş, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası iş birliğinde Çukurova Üniversitesi Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın tarafından hazırlanan "Adana İli için Yerli Araba Potansiyelinin Araştırılması" çalışmasının tanıtımında yaptığı konuşmada, otomotiv sektörünün, yan sanayisiyle birlikte istihdam ve ihracatta önemli bir yer tutan, yüksek katma değerli sektörlerin başında yer aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Türkiye'nin yerli ve milli üretime odaklandığını ve yerli otomobilin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalara başlandığını vurgulayan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Yerli otomobil şirketinin kurulması, ülkemizin en iddialı projesinde hareketliliği artırmıştır. 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemiz ihracatına katkı koyması beklenen yerli otomobil, aynı zamanda gelişen ve büyüyen Türkiye'nin de prestij sembolü olacaktır. Yaklaşık 200 yıllık sanayi geçmişi bulunan, 1950 ile 1980 yılları arasında Türkiye'nin dördüncü büyük sanayi şehri olan Adana, yerli otomobil yatırımı için en doğru şehirdir. Stratejik konumu, ulaşım imkanları, gelişmiş insan kaynakları , yerli üretim otomobil projesi için Adana'yı işaret etmektedir. İleri teknolojili sektörler ve katma değerli ürünlerin üretimi için gerekli altyapı bileşenlerinin tamamına sahip olan ilimiz, üretim alanında da İçel'le Marmara Bölgesi'ne alternatif yegane metropol bölgedir."

Demirtaş, yerli otomobil projesinin, Adana'da hayata geçirilmesi için sanayi alt yapısının geliştirilmesi, yeni ihtisas organize sanayi bölgelerinin ve küçük sanayi sitelerinin kurulması yönündeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayarak, Türkiye'nin 2023 vizyon projelerinin başında yer alan yerli otomobilin tekerlerinin Adana'da dönmesi için tüm dinamiklerle hazır olduklarını kaydetti.

Daha sonra Prof. Dr. Kadir Aydın, "Adana İli İçin Yerli Araba Potansiyelinin Araştırılması" çalışmasıyla ilgili bilgi verdi.
Kaynak: AA