Zeytinle Festivale Davet Yapıldı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak uluslararası zeytin festivaline davet için 5 bin paket Gemlik zeytini dağıtıldı.

Gemlik Belediyesi, ilçede bu yıl döndüncüsü düzenlenecek olan uluslararası festivalin tanıtımı için komşu il Yalova'da, 5 bin paket Gemlik zeytini dağıttı.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 7-9 Eylül tarihlerinde yapılacak 4. Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali için Yalova'da tanıtım çalışması yapıldı.

Festival tanıtımı amacıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde stant açan Gemlik Belediyesi, stantta Yalovalılara 5 bin paket Gemlik zeytini dağıttı. Gemlik zeytini hakkında bilgilendirmenin de yapıldığı stantta, Yalovalılar festival etkinliklerine katılmaya davet edildi.

Gemlik Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Turhan, yaptığı açıklamada, Gemlik'in zeytinin başkenti olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yalovalıları Gemlik Zeytin Festivali'ne davet ediyoruz. Gemlik zeytini doğal bir zeytindir. Gemlik zeytinin başkentidir, doğal bir zeytindir. Ülkenin en iyi sofralık zeytinini üretir ve zeytinde coğrafik işareti alan tek yer Gemlik zeytinidir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın zeytini alırken Gemlik zeytini olduğunu anlaması için Gemlik zeytinin coğrafik işaretine bakmaları yeterlidir. Coğrafik işareti olan tek zeytin Gemlik zeytinidir. Doğaldır, hiçbir şekilde boyanmış değildir."
Kaynak: AA