California'daki Türk Okulları Açılmaya Başladı

ABD’nin California Eyaleti’nde eğitim döneminin başlamasıyla bölgede faaliyet gösteren Türk okulları da açılmaya başladı.

California'daki Türk Okulları Açılmaya Başladı
Güney California Amerikan Türk Derneği (ATASC) çatısı altında bulunan Orange County Türk Amerikan Derneği’ne bağlı Orange County isimli Türk okulu bul yıl eğitime ilk başlayan okul oldu. Gönüllü eğitmenler ile okulun öğretmeni Funda Gözümoğulları’nın gözetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan ilk derste tanışmanın ardından 5-12 yaş arası çocuklara sene içerisinde kutlanacak özel günler hakkında bilgi verildi.

Öğretmen Gözümoğulları, “Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ilk dersimizi yaptık. Çocuklarla tanıştık bugün, bizim tarihimizde önemli olan günleri işledik. Bir başlangıç yaptık ve devam edeceğiz” dedi.

Orange County Türk Okulu Yürütme Kurulu üyeleri Özlem Dirik, Zeynep Ataman ve Ayfer Apay ise İHA’ya yaptıkları açıklamada Türk okulunun bu sene 12’inci yılı olduğunu, bugün başlayan sonbahar-kış döneminin 10 hafta süreceğini dile getirdi. Özlem Dirik, “Amacımız burada Türk çocuklarına Atatürk ilkeleri doğrultusunda milli değerlerimizi aşılamak, birlikte Türkçe konuşmalarını sağlamak ve tarihimizi tanıtmak” dedi.

Okulda Türkiye Cumhuriyeti’ni öğrendiklerini, Türkiye hakkında bilgi aldıklarını söyleyen 6,5 yaşındaki Destan ile 8 yaşındaki Deniz ise, okulda yeni arkadaşlıklar kurduklarını, şiirler ve şarkılar öğrendiklerini ifade ettiler.

ATASC Başkanı Ayça Altıntığ, önümüzdeki günlerde San Diego ve Los Angeles’ta açılacak Türk okulları ile ilgili olarak İHA’ya bilgi verdi. Altıntığ, “Güney Califonia’da üç tane birbirinden güzel Türk okulumuz var. Bu hafta OC’de bulunan Türk okulumuzu açtık, önümüzdeki hafta ATASC-San Diego tarafından San Diego’da Türk okulumuz başlıyor. Bir sonraki hafta ise Los Angeles Amerikan Türk Derneği-LATAA tarafından LA bölgesindeki okulumuz açılıyor” dedi.

Güney California’da eğitime ilk defa geçen sene başlayan TURCA Derneği’nin yetişkinlere yönelik Türkçe okulu da bu hafta başlıyor. TURCA Yönetim Kurulu üyesi Savaş Yılmaz, “Birinci dönem 20 öğrenci ile çok başarılı geçti. Derslerimize karşı çok büyük bir ilgi var. Bizde burada öğrenmek isteyenlere Türkçe dersi veriyoruz” dedi.

TURCA okulunda ilk seneyi tamamlayan ve bu sene tekrar derslere geleceğini söyleyen Suriye asıllı Amerikalı Ahmet Awaad, Türkçe “Merhaba ve iyi akşamlar” diyerek derslerden dolayı çok heyecanlı olduğunu, ilk seneki derslere eşi ile beraber katıldığını belirtti.

Bu sene daha çok şey öğrenmek istediğini söyleyen Awaad, tatile Türkiye’ye gideceğini diule getirdi.
Kaynak: İHA