Burhaniye'de Baski'nin Kapattığı Çeşmeyi Başkan Kafaoğlu Açtırdı

Burhaniye ilçesinde, Köylü Garajında Baski’nin kapattığı çeşmeyi şoförlerin girişim sonucu Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu açtırdı. Yaklaşık 20 gün kapalı kalan çeşmenin açılması minibüs sürücülerini ve çeşmeden yararlanan vatandaşları sevindirdi.

Burhaniye'de Baski'nin Kapattığı Çeşmeyi Başkan Kafaoğlu Açtırdı
Burhaniye’de Köylü Garajı’nda 30 yıldır akan çeşme Baski tarafından şikayet var gerekçesiyle kapatıldı. Çeşmenin kapatılması vatandaşların tepkilerine neden oldu. İlçeye bağlı kırsal mahallelere hizmet veren şoförler çeşmenin açılması için çalmadık kapı bırakmazken, Ege Körfez Minibüs Kooperatifi Başkanı Hasan Ersöz’ün Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin 0552 26 10 10 numaralı beyaz masa telefonunu aramasıi ile sorun çözüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür eden Hasan Ersöz, “Bu çeşmeden yüzlerce insan yararlanıyor. İnsanlar su içiyor. Elini yüzünü yıkıyor. Baski’nin kapatmasına da anlam veremedik. Allahtan Büyükşehir sesimizi duydu. Başkan Kafaoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Çeşmenin 30 yıldır aktığını anlatan İsmail Akyol da, “Yaz günü insanlar çeşme arıyor. Çeşmenin kapanması sürücüleri ve çok sayıda insanı mağdur etmişti. Açıldığına çok sevindik” dedi.

Kaynak: İHA