Bismil'de Hatipoğlu Konferansına İlgi

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Diyarbakır Bismil ilçesinde konferans verdi.

Bismil Hükümet Konağı önündeki açık alanda gerçekleşen konferansta vatandaşlar alanı doldurdu.

Gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatipoğlu, konferansında Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler sundu.

Peygamberin yol gösterici olduğunu belirten Hatipoğlu, şunları anlattı:

"Bizim özgürlüğümüz dünyamız ve ahiretimiz ama her şeyimiz Allah’ımız ve Resulümüzdür, yüce Allah bizi bundan ayırmasın. Kendine kul, habibine Allah bizleri ümmet eylesin. Bizim önderlerimiz belli, biz Hz. Muhammed'e tutkunuz, onun yolunu yol edinmişiz. O'nun sevdiğini sevmişiz. O'nun uzak olduğundan uzak olmuşuz. Biz O'na teslim olmuşuz. Bu imanın bir gereğidir ve bizim imanımız böyle bir imandır, sallantıda olan bir iman değildir."

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel de Hatipoğlu'na günün anısına plaket ve hediye takdim etti.

Yüksel, "Hemşehrimiz ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Bismil'de ağırlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri kırmayarak ilçemize gelen hocamıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Konferansa Yüksel'in yanı sıra, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Boyacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ersin Erdoğan, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA