'Aynalı Tahir' Yollara Çıkmak İçin İzin Bekliyor

İstanbul’da bir ayna firmasında çalışan 15 genç, ilginç bir projeye imza attı. Lüks bir otomobile 100 bin parça ayna yerleştiren gençler, aracı adeta disko topuna çevirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ‘Aynalı Tahir’ isimli araç, yollara çıkmak için izin bekliyor.

'Aynalı Tahir' Yollara Çıkmak İçin İzin Bekliyor
Dudullu’da bir ayna firmasında çalışan 15 genç, 100 bin parça aynayı lüks arabanın üstüne yapıştırdı. Yapımı 10 günde tamamlanan ve vatandaşların ilgi odağı haline gelen araç, trafiğe çıkış için ruhsat almayı bekliyor.

“15 kişilik ekiple çalıştık”

Lüks otomobilin sahibi Mesut Yalçınkaya, “Ayna dekorasyonu üzerine çalışan arkadaşım, ayna sektöründe kaliteli işler yapıyordu. Dedim ki, ‘Her şeye ayna kaplıyorsun, neden bir araca kaplamayalım?’ Yaklaşık 2 yıl ikna etmeye çalıştım. 2 yılın sonunda, ‘Olabilir aslında’ dedi.

Ölçülerini yaptık. Planladık, programladık. 15 kişilik bir ekip, yaklaşık 10 gün süren çalışmayla böyle güzel bir çalışma ortaya koyduk” dedi.



“Vatandaşların ilgisi yoğun”

Ortalama maliyetin 15-20 bin lira olduğunu kaydeden Yalçınkaya, “İlgi çok fazla, yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz. Dünyada bir emsali yok. Türkiye’de de yollarda böyle bir şeyle karşılaşılmamış. İnsanlar çok beğeniyorlar, ilgiden memnunuz” diye konuştu.



“Bayanlar makyaj masası olarak düşünebiliyor”

Yalçınkaya, arabaya daha çok bayanların ilgi gösterdiğini söyleyerek, “Makyaj masası olarak düşünebiliyorlar. Eşlerine arabanın fotoğrafını atıp, ‘Ben de böyle araba istiyorum’ diyen fazla. Yurtdışından da arabaya büyük ilgi var. Özellikle Dubai ve Arap ülkelerinden, görseli yüksek olan araçları sevdikleri için fiyat araştırmasında bulunuyorlar. Biz de bunun gururunu yaşıyoruz. Çünkü bu dünyada bir ilk. Buna Türk genci imza attığı için çok mutluyuz” dedi.



“Ruhsat iznini bekliyoruz”

Arabayı aynayla kaplamadan önce yakın çevresinin olumsuz baktığını belirten Yalçınkaya, “ ‘Spor bir aracı mahvedebilirsiniz’ dediler. Ama aklımızda, hayalimizde bunu yapmak vardı. Sonuç olarak böyle güzel bir şey ortaya çıktı.Ruhsat iznini bekliyoruz. Yani dünyada ilk olan bu aracımız inşallah Türkiye’de ilk defa trafiğe çıkacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA