Adli Yıl Açılışı

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, adli yıl açılışı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yaman mesajında, bir ülkenin barış, huzur ve güven içinde yaşayabilmesi, her şeyden önce yargının, hak ve adaletin gerçekleşmesinde göstereceği etkinliğe, isabetli ve zamanında karar verebilmesine bağlı olduğunu belirttti.

Adaletin hakka göre hüküm vermek, hak sahibine hakkını teslim etmek demek olduğunu dile getiren Yaman, "Yine adalet, insaf, haklılık ve doğruluk anlamlarını kapsayan bir dengelemedir. Terazinin dili gibi ifrat ve tefrit arasında bir birleştirme noktası ve eşitlemedir. Tüm bu nedenlerle adalet, devletin temelidir." ifadelerini kullandı.

Yaman, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk demokrasisinin 15 Temmuz hain darbe girişiminde, aralarında yargı mensupları da olmak üzere ihanet içindeki bir kısım kamu görevlilerinin saldırısına maruz kaldığını ve yüzlerce vatan evladının FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca şehit edildiğini de hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Söz konusu hain girişim büyük Türk milleti tarafından boşa çıkarılmış, milletimizin birlik ve beraberliği ile bu hain girişim amacına ulaşamamıştır. Darbe girişiminin başlangıcından itibaren Yargı gücünü yüce Türk milleti adına kullanan hakim ve cumhuriyet savcılarımız, Anayasa ve yasalar çerçevesinde demokrasi ve cumhuriyetimizi koruma, millet iradesine sahip çıkma hususunda kararlılıkla hareket etmişler. Bundan böyle de tavizsiz hareket etmeye devam edeceklerdir."

Kaynak: AA