Valilik'ten 'Uyanık Vatandaşa' İlişkin Açıklama

Siirt Valiliği, bakıcı maaşının kesilmesi nedeniyle kızı tarafından sokağa atıldığını iddia eden 89 yaşındaki Hasan S. adlı vatandaşın durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında ’89 yaşındaki Hasan Solgun adlı vatandaşın bakıcı maaşı kesilince kızının kendisini evden kovduğu’ başlıklı haber yer almıştır. Kamuoyunun, bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür. Eruh İlçesine bağlı Ekinyolu köyü nüfusuna kayıtlı olan ve il merkezinde yaşayan 89 yaşındaki Hasan Solgun, kızları tarafından sokaklara terk edildiği iddiası üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri harekete geçirilip, habere konu olan Hasan Solgun adlı vatandaşımıza ulaşılarak acilen Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bakım ve koruma altına aldırılmıştır. Ancak Hasan Solgun adlı vatandaşımız tüm ısrarlara rağmen burada kalmayı ret etmiştir. Bu durum üzerine kendisine refakat etmesi için 2 uzman personel görevlendirilmiştir. Hasan Solgun adlı vatandaşımız ile ilgili yapılan incelemede, 2022 sayılı Kanun kapsamında engelli aylığı aldığı, SYDV vakfının bütün rutin yardımlarından yararlandığı, bununla birlikte yanında kaldığı kızının ise İl Müdürlüğümüz Sosyal ve Ekonomik destek Hizmetinden 01.01.2013 tarihinden geçerli olmak üzere her ay 1 kat üzerinden 31.12.2017 tarihine kadar faydalandığı, bu hizmetin 01.09.2018 tarihinden geçerli 31.08.2020 tarihine kadar uzun süreli uzatıldığı, aynı zamanda Hasan Solgun için kızına İl Müdürlüğümüzden 01 Ekim 2015 tarihinden buyana bakım ücreti ödendiği, 04 Temmuz 2018 tarihinde Devlet Hastanesinden olumsuz rapor olması üzerine bakım ücretinin kesildiği anlaşılmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında “Ancak habere konu olan Hasan Solgun isimli vatandaşın kızı H.H.’nin evinden ayrılma isteği müdürlüğümüzce verilmekte olan evde bakım ücretinin kesilmesinden kaynaklı bir durum olmayıp, yaşlı vatandaşın kızı ile anlaşamamasından kaynaklı olduğu değerlendirilmiştir. Hasan Solgun’un kurum bakımını kabul etmemesi üzerine İl Müdürlüğümüzce Batman ilinde ikamet eden torunu V.B.’ye ulaşılmış, kendisinin de kabul etmesi üzerine akrabasına teslim edilmiştir" ifadesine yer verildi.

Kaynak: İHA