TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti Azerbaycan'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu heyeti, Azerbaycan'da temaslarda bulundu.

TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti Azerbaycan'da
Volkan Bozkır başkanlığındaki heyet, temasları kapsamında Azerbaycan Milli Meclisi Türkiye Dostluk Grubu ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu üyeleriyle görüştü. TÜRKPA Genel Sekreterliğini de ziyaret eden heyet, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk iş insanıyla bir araya geldi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geleneksel olarak ilk ziyaretlerini KKTC ve ardından Azerbaycan'a gerçekleştirdiklerini söyledi.

Görüşmelerde, önemli gelişmelerin yaşandığı bölgelerindeki son durumu birlikte değerlendirdiklerini dile getiren Bozkır, Suriye, İdlib, Azerbaycan'ın Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisinde çok etkin katılımı ve Dağlık Karabağ gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Dağlık Karabağ için "Azerbaycan'ın nasıl öncelikli konusuysa, Türkiye bakımından da öncelikli konudur." diyen Bozkır, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da buradaki ziyaretlerinde ifade ettiği gibi Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden biz Ermenistan sınırımızı açmayız. Ermenistan protokolleri de benim başkan olduğum dönemde komisyonun gündeminde olmayacaktır." şeklinde konuştu.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan olarak üçlü ortak komisyon toplantıları düzenlediklerini hatırlatan Bozkır, bu platformu Türkiye-Azerbaycan-İran, Türkiye-Azerbaycan-Pakistan, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan-Ukrayna şeklinde genişleteceklerini bildirdi.

Heyette, Bozkır'ın yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın ve İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Sezgin de yer aldı.

Kaynak: AA