Tatvan'da Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Kurulacak

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki özel bir hastanede 26 kuvözlü yeni doğan yoğun bakım ünitesi kurulacak.

Hastane başhekimi Mahmut Taşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni doğan ünitesinin, riskli doğumlarla dünyaya gelen bebeklerin yaşama kazandırıldıkları yer olma özelliği taşıdığını söyledi.

Taşdemir, bebeklerin bakıma alındıkları özel kuvözler, taşıma kuvözü, T Parça canlandırıcı, CPAP cihazı, vantilatörler, özel bakım yatağı, fototerapi cihazı, anne uyum odası, izole oda gibi özel cihazlarla donatılmış yeni doğan ünitesinin, yüksek riskli yeni doğan bebeklerin hayatını kurtaran bir özelliğe sahip olduğunu aktardı.

Bu özelliği gereği yaşamı risk altında olan bebeklerin bu ünitede bakım altına alındığını aktaran Taşdemir, şöyle devam etti:

"Riskli bebekler grubunda, erken doğumla ve düşük tartılı olarak dünyaya gelen prematüre bebekler, kalıtımsal sağlık sorunu olanlar yer alıyor. Doğal şartlarda ölüm riski bulunan sorunlu bebeklerin yaşatılmasında yoğun bakım ünitesinin önemli bir işlevi bulunuyor. Yaptığımız ve yapacağımız bütün çalışmalarda temel felsefemiz hasta memnuniyeti ve iyi bir sağlık hizmeti vermektir. Yeni doğan ünitesini kısa sürede hizmete açmayı düşünüyoruz. Mevcut kadroya 2 yeni çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı ile 20 yeni doğan bakım hemşiresi eklenecek. Aynı zamanda doğum ünitesi sayısını da 3'e çıkarmayı planlıyoruz. Yeni doğan ünitesinde vereceğimiz hizmetten yararlanacak olan hiçkimseden hiçbir ek ücret alınmayacak."

Kaynak: AA