Nakliyecilerden 'Korsan Nakliye' Eylemi

İzmir'de nakliyecilik yapan esnaf, kent içinde korsan nakliyelerin çoğaldığı iddiasıyla kontak kapatarak eylem yaptı.

İzmir'de nakliyecilik yapan bir grup esnaf, kayıt dışı taşımacılığın kent içinde yaygınlık kazandığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Yenişehir semtinde bulunan Gıda Çarşısı'nda bir araya gelen nakliyeciler, kontak kapatıp Türk bayrağı açtı.

Nakliyeciler adına açıklama yapan Metin Özboncuk, vergisini ödeyen nakliyecilerin bu işi kayıt dışı yapan kişilere karşı ezdirilmemesi gerektiğini söyledi.

"K" plakası bulunan kamyon ve kamyonet sahiplerinin nakliyeciliği ülke ekonomisine katkı sağlayarak yaptığını ifade eden Özboncuk, kent içinde artan korsan taşımacılığın esnafı zor duruma soktuğunu belirtti.

Denetimlerin yetersizliği nedeniyle sadece kent içinde değil il dışına da nakliye yapıldığını ileri süren Özboncuk, şöyle konuştu:

"Ahilik kültüründen gelen esnaflar olarak bu işi vergimizi vererek, ülkemizi düşünerek yapıyoruz. Korsan taşımacılık yapanların şehir içinde cirit atar duruma gelmesinden son derece rahatsızız. Artık bıçak kemiğe dayandı. Böyle giderse evimize ekmek götüremeyecek duruma geleceğiz. Biz nakliyeciliği kanun ve kurallara uygun olarak, vergiye tabi olarak yapmakla suç mu işliyoruz? Yetkilileri bir an önce bu soruna çözüm bulmaya davet ediyoruz."

Bir süre kontak kapatan nakliyeciler, daha sonra araçlarına binerek işlerinin başına döndü.
Kaynak: AA