Makina Mühendisleri Odasından GTO'ya Ziyaret

Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hüseyin Ovayolu ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, tüm meslek kuruluşlarını odalarının paydaşı olarak gördüklerini, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da birlikte ortak çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

Meslek kuruluşlarının yapacağı ortak çalışmaların Gaziantep'in değişim ve dönüşümüne katkı sağlayacağını ve şehrin bugünkü noktadan daha iyi bir konuma gelmesini sağlayacağını aktaran Yıldırım, "Gaziantep'in en büyük ticari çatı kuruluşu olarak meslek odalarıyla birlikte hareket etmenin kentimize değer katacağına inanıyoruz. Bu kentte ortak aklın fikir öncüsü ve çimentosu Gaziantep Ticaret Odasıdır. Gaziantep'i geleceğe ancak paydaşlarımız olan tüm mesleki kuruluşlarıyla birlikte ortak yapacağımız çalışmalarla hazırlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Ovayolu da oda olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek, desteklerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Ziyarette, iki kurum arasında yapılacak ortak çalışmaların yanı sıra, Endüstri 4.0, Gaziantep sanayisi ve savunma sanayii yatırımları, sanayiye yönelik destek ve teşvikler, apartman ve iş yerlerinde bulunan asansörlerin yıllık muayeneleri, basınçlı kaplar ve kaldırma iletme araçlarının periyodik kontrolleri, bünyesinde mühendis bulundurmamasına rağmen mühendislik unvanını kullanan firmaların durumu konuşuldu.

Kaynak: AA