Kocaeli'den Kısa Kısa

Gölcük AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, basın toplantısı düzenledi.

Alp, partisinin ilçe binasında düzenlediği toplantıda, Türkiye'nin devamlı büyüyen bir ülke konumuna geldiğini söyledi.

Türkiye'nin her türlü baskıya karşı hedeflerine emin adımlarla devam edeceğini belirten Alp, Türkiye'ye karşı her zaman farklı saldırıların olduğunu, bu saldırılar karşısında birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'nin hedeflerine devam edeceğini kaydetti.

Alp, Değirmendere'nin ilçe olmayacağını belirterek, "Genel manada bir değişim yoktur. Türkiye'de 2009 yılında bir değişim yaşandı. Ülkemizde bir büyükşehir yasası geçti. İlçelere daha iyi bir hizmet verebilmek ve ekonomik yükü kaldırabilmek için birleştirdik. Şu anda Değirmendere'nin ilçe olma durumu yok." diye konuştu.

- Darıca'da mahalle konağı açıldı

Darıca Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Mahallesi'nde Şehit Jandarma Uzman Çavuş Salih Kayan Mahalle Konağı yapılan törenle açıldı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, açılış töreninde yaptığı konuşmada, vatan uğruna canını veren şehitlerin adını yaşatmak için ilçede yaptıkları mahalle konaklarına şehitlerin isimlerini verdiklerini söyledi.

Mahalle konaklarını vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına açtıklarını belirten Karabacak, "Yapılan mahalle konaklarında aile sağlık merkezi, 3 doktor, acil müdahale, bebek izleme, aile planlama ve hemşire odası, bilgisayar ve dikiş nakış kursları, kütüphane, çok amaçlı toplantı salonu, mescit gibi alanlar da bulunacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak tarafından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Salih Kayan'ın ailesine Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi.

- Karamürsel'de etkinlik

Karamürsel İlçesinde Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Karamürsel'de restoran işleten Erkan Erdem'in katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik, kızılderili ve kovboy konseptinde yapıldı. Etkinliğe katılan 32 engelli kadın, halat çekme ve çuval yarışı yaptı.

Erdem, burada yaptığı konuşmada, sosyal proje kapsamında bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Bu tür etkinliklerde destek olmak amacıyla burada bulunuyoruz. Çünkü onlar da bizim insanlarımız. Biz farkındayız, siz farkında mısınız?" dedi.

Kaynak: AA