KBÜ'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde ders başı yapan ilk öğrencilere oryantasyon eğitimi verildi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, KBÜ yönetimi olarak 24 saat mesai sistemiyle çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu ifade eden Kürtül, "Bunu tüm kalbimle söylüyorum.

Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın her fırsatta söylediği gibi bizim, bir kanadıyla kendi disiplini ile ilgili en iyi donanıma sahip, diğer kanadında ise milli manevi değerlere bağlı bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı da KBÜ Tıp Fakültesinin Karabük'ün önünü açtığını belirtti.

Tıp alanında verilen sağlık hizmetleri anlamında vizyon değişikliğine gittiklerini anlatan Sarı, şuları kaydetti:

"Vizyonumuz çok daha genişledi. Hedeflerimiz çok daha büyüdü. Bugün gelinen noktada tıp fakültesi öğrencilerimiz önümüzdeki yıldan itibaren stajlarına başlayacaklar. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine stajyer öğrencilerimiz gelmeye başladığında oradaki sağlık görevlilerinin uygulamalardaki hassasiyeti, dikkati bir kat daha artacak. Bu anlamda Diş Hekimliği Fakültesinin kurulması da ilimizdeki ağız diş sağlığı hizmetlerine yeni ufuklar açacaktır."

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere alacakları dersler ve üniversite hakkında bilgi verildi.

- KBÜ ile Cibuti arasında iş birliği

Karabük Üniversitesi ile Cibuti Yüksek Eğitim ve Araştırma Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandığı bildirildi.

KBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, imzalanan protokol gereği iki taraf arasındaki akademik iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde karar alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Cibuti Yüksek Eğitim ve Araştırma Bakanı danışmanı ve heyetinin, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ı ziyaret ettiği, ziyarette Karabük Üniversitesi ve Cibuti arasında akademik ve diğer alanlarda yapılabilecek iş birlikleri görüşüldüğü kaydedildi.

Yapılan ikili görüşmelerin ardından iş birliği protokolü imzalandığı aktarılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"İmzalanan protokol çerçevesinde; akademik personel değişimi, ortak araştırma projeleri, çalıştay ve konferans günlerine ortak katılım, öğrenci değişimi, eğitim programlarına ortak katılım yönünde kararlar alındı."

Kaynak: AA