İzmir Barosu'ndan Arzuhalcilere Suç Duyurusu

İzmir Barosu, kentteki adliyeler çevresinde arzuhalcilik yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Barodan yapılan açıklamada, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun "Yalnız Avukatların Yapabileceği İşler" başlıklı 35. maddesine aykırı eylemleri nedeni ile arzuhalciler hakkındaki suç duyurusunun takipsizlikle sonuçlanmasına İzmir Barosu'nun yaptığı itirazın kabul edildiği belirtildi.

Baronun, Bayraklı, Karşıyaka ve Konak belediyelerinin zabıta müdürlüklerine yazı yazıp adı geçen kişiler hakkında işlem yapılmasının talep edildiğinin kaydedildiği açıklamada, konunun yakından takip edildiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Barosu Başkan Vekili Mustafa Çetin, arzuhalcilerin, okuma yazma bilmeyen veya olayları ifade etmekte zorlandığı için dilekçe yazamayan kişiler için başta adli birimler olmak üzere, çeşitli kurumlara yönelik yazdıkları dilekçelerle suç işlediklerine dikkati çekerek, kişilere karşı herhangi bir maddi-manevi sorumlulukları olmadan yanlış oluşturdukları dilekçelerle vatandaşlarımızı mağdur ettiğini vatandaşların mağdur olmamaları için bu tip kişilerle mücadeleyi sürdüreceklerini bildirdi.

Kaynak: AA