Çelik-İş'ten 'Toplu İş Sözleşmesi' Açıklaması

Çelikİş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci:'(THY Teknik AŞ. ile yapılan toplu iş sözleşmesi) Bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır' 'Özellikle üyelerimizin bilmesini istiyoruz ki onların hak ve menfaatlerini koruyan, çalışma barışını ve huzurunu temin edecek bir toplu sözleşmeyi nihayete erdirmek için canla başla çalışıyoruz'

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, sendika ile Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ. arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, "Özellikle üyelerimizin bilmesini istiyoruz ki onların hak ve menfaatlerini koruyan, çalışma barışını ve huzurunu temin edecek bir toplu sözleşmeyi nihayete erdirmek için canla başla çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Mayıs 2018'te sendika ile THY Teknik AŞ. arasında başlayan toplu iş sözleşme görüşmelerine devam edildiğini belirtti.

Görüşmelerde idari maddeler başta olmak üzere, toplu iş sözleşmesi taslağında önerilen taleplerin yüzde 90'ının karşılandığını bildiren Değirmenci, görüşmelerin çözüm odaklı ve uzlaşmayı önceleyen bir anlayış içerisinde sürdürüldüğünü kaydetti.

Değirmenci, henüz anlaşmaya varılamayan 6 madde üzerinde görüşmeye devam edildiğine işaret ederek, "Ülke insanımıza mal olmuş, ünü sınırlarımızı çoktan aşmış olan THY Teknik AŞ'nin işveren vekillerinin, sağduyu içinde, çalışanlarının hak ve hukukunu önceleyerek sendikamızla masa başında toplu sözleşmeyi tamamlamak için büyük gayret sarf edeceklerinden hiç şüphemiz bulunmamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Ülke ve işyerinin şartlarına uygun"

Değirmenci, sendikanın taleplerinin ülkenin ve iş yerinin şartlarına uygun, üyelerin beklentilerinin karşılanacağı nitelikte olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Toplu iş sözleşmemize ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Bu kapsamda özellikle üyelerimizin bilmesini istiyoruz ki onların hak ve menfaatlerini koruyan, çalışma barışını ve huzurunu temin edecek bir toplu sözleşmeyi nihayete erdirmek için canla başla çalışıyoruz.

Bugüne kadar yapılan toplantılardan çıkan sonuçlar hakkında nasıl ki üyelerimize bizzat tarafımızdan bilgilendirme yapıldıysa bundan sonraki toplantı sonuçlarının da üyelerimize duyurulmasında aynı özen gösterilmeye devam edilecektir."
Kaynak: AA