Avrupa Hareketlilik Haftası

Balıkesir'in Edremit ilçesinde "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında 65 bisikletli, kent turu atarak bisiklet kullanımına dikkat çekti.

Şehirleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya, motorlu taşıtlara alternatif ulaşım yöntemlerini kullanmaya teşvik eden "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında Edremit'te Akçay Bisiklet Grubu üyesi 65 bisikletli kentin sokaklarında yaklaşık 7 kilometre pedal çevirdi.

Edremit Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde Edremit Meslek Yüksekokulu önünde toplanan bisikletliler, "Arabadan in, bisiklete bin" temasıyla ilçe caddelerinde tur attı.

Edremit Belediye Başkan Vekili Şengül Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin verimli geçtiğini belirterek, "Akçay Bisiklet Grubu'na çok teşekkür ediyoruz. Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bu şehir bir Avrupa kenti, lütfen öyle yaşayalım. Hakkını verelim." diye konuştu.

Akçay Bisiklet Grubu Kurucusu ve Başkanı Esma Alkan da bisikletin çevreyi kirletmeyen bir araç olduğunu belirterek, vatandaşları bisiklet kullanmaya davet etti.

Katılımcılara tur sonunda Edremit Belediye Başkan Vekili Şengül Sönmez ve başkan yardımcıları Mehmet Ertaş, Metin Tunçer ile Tamer Acar tarafından teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA