Afyonkarahisar'daki Otobüs Kazası

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsünün su kanalına devrilmesi sonucu hayatını kaybeden otobüs muavini Mustafa Mercan, memleketi İhsaniye ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi Amca Yılmaz Mercan: 'Mustafa liseyi bitirdi, 2 yıllık üniversite kazandı ama gitmedi. 'Ben arabada muavin olarak çalışacağım' dedi. İşe başlayalı 23 ay olmuştu daha. Mustafa'da çok fazla araba sevgisi vardı'

Afyonkarahisar'daki Otobüs Kazası
Afyonkarahisar'da yolcu otobüsünün su kanalına devrilmesi sonucu hayatını kaybeden otobüs muavini Mustafa Mercan, memleketi İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mercan'ın cenazesi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak Hacıbeyli köy camisine getirildi.

Burada vatandaşlar tarafından karşılanan cenaze, omuzlarda cami avlusuna götürüldü.

Cami imamı İsmail Aydın tarafından kılınan namazın ardından, Mercan'ın cenazesi köy kabristanlığında toprağa verildi.

Anne Dilek Mercan'ın, törende "Oğlum sana doyamadım. Daha açmamış gonca güldün sen" diyerek ağlaması, herkesi duygulandırdı.

Amca Yılmaz Mercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mustafa'nın vefatının yüreklerini yaktığını söyledi.

Mustafa'nın bir evin bir oğlu olduğunu belirten Mercan, şöyle konuştu:

"Daha yeni başlamıştı işe ama çocuk arabaları çok sevdiği için üniversiteyi kazandığı halde gitmedi. Allah anasına babasına sabır versin. Hepimiz çok üzüldük. Mustafa liseyi bitirdi, 2 yıllık üniversite kazandı ama gitmedi. 'Ben arabada muavin olarak çalışacağım' dedi. İşe başlayalı 2-3 ay olmuştu daha. Mustafa'da çok fazla araba sevgisi vardı. Allah bu acıyı kimseye göstermesin. Hayalleri vardı. Kamyon alıp nakliyecilik yapacaktı."

Deniz Gökçe'nin kullandığı 07 ZY 555 plakalı yolcu otobüsü, dün Afyonkarahisar-Antalya karayolunun 15. kilometresindeki Damlalı Boğazı mevkisinde boş su kanalına devrilmiş, 7 kişi ölmüş, 28 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA